Boktips

Detta är några av de böcker som vi på Drömcentrum givit ut eller rekommenderar till dig som vill sätta dig in i dina drömmar och drömmarnas betydelse… Titta också gärna in på vårt kalendarium för att se vad vi har för aktiviteter inplanerade just nu!

 

 • NATTDRÖM – DAGSDRÖM – LIVSDRÖM


  Louise Minerva-Li

  En mycket uppskattad och efterfrågad bok som nu äntligen finns ute på marknaden igen, reviderad och uppdaterad. Denna bok finns även översatt till Engelska, men är ännu inte utgiven på detta språk. Förläggare eller agent till detta sökes.

  Boken innehåller information om hur både nattdrömmarna och livet (dagsdrömmar) är en spegel på vem du är. Du lär dig att se och tolka både dina personliga drömmar och allmänna kollektiva händelser. Boken handlar om situationen i världen och hur den är en spegelbild av vårt inre – och om vilka möjligheter vi har till förändring.
  Boken visar också hur och varför du har skapat din ”livsdröm” i stället för att leva ditt sanna jag. Genom talrika exempel visas drömmarnas tolkning, syfte, budskap och nästa steg.
  Om vi är villiga att lyssna till den information som våra drömmar, våra liv och händelserna i världen ger, har vi möjlighet att komma till insikt om den kunskap och visdom som leder till uppvaknande och större klarhet, inre läkning och högre medvetande.

  Ursprungligt Förlag www.livsstrommen.se som nu är vilande.
  Säljs av förlaget Heartdreaming Publishing www.heartdreaming.se. Beställ direkt hos order@heartdreaming.se. Frågor: magnus@heartdreaming.se

  Här kan du läsa en recension och få mera insikt i innehållet:
  http://www.laurapopa.se/nattdrom-dagsdrom-livsdrom/

  Här kan du köpa den för lågpris 180,-  På begäran får du signering: minerva-li@comhem.se Postens porto 59:- tillkommer.
  swish 0739 822198

 • DRÖMTOLKNING OCH DRÖMALKEMI


  Louise Minerva-Li

  I sitt författande når Minerva-Li läsaren på ett sätt som är unikt, tack vare sitt enkla och rättframma språk och de många exemplen ur sitt eget och andras vardagsliv.

  Denna bok riktar sig både till den intresserade nybörjaren och till den avancerade drömmaren, liksom till terapeuter och psykologer. Här finns många praktiska exempel på hur du kan tolka dina drömmar, och hur du kan arbeta med dem för att komma vidare. Här beskrivs effektiva tekniker som hjälper dig använda dina drömmar för inre läkning och andlig utveckling.
  Ur innehållet:
  – Olika typer av drömmar
  – Telepatiska drömmar
  – Sexuella drömmar
  – Homosexualitet
  – Barns drömmar
  – Livet är en spegel
  – Så som inombords, så ock utanför
  – Fysiska symptom som dagsdrömmar
  – Bli din egen doktor
  – Medvetna drömmar
  – Att gå vidare i drömmen
  – Lösa problem, öka kreativiteten – … och mycket mer…

  Storlek A-5 220 sidor.
  Ursprungligt Förlag LivsStrommen som nu är vilande
  Säljs av förlaget Heartdreaming Publishing www.heartdreaming.se. Beställ direkt hos order@heartdreaming.se. Frågor: magnus@heartdreaming.se

  Här kan du läsa en recension och få mera insikt i innehållet:
  http://www.laurapopa.se/dromtolkning-och-dromalkemi/

  Beställ här minerva-li@comhem.se om du vill ha boken signerad av författaren (200:- inkl moms. Postens porto på 59 kr tillkommer)

 • DIN VÄG GENOM LIVEN
  medvetandeutvecklingens stege

  Din vag genom liven montage
  Louise Minerva-Li
  Din Väg genom Liven

  En liten presentbok – med stort, stort innehåll

  En bok om människans utveckling från primitiv och okultiverad till vis och genomskådande.
  Det genomgående temat är att vi skapar våra upplevelser och hur vi kan förbättra vårt liv.
  Den här boken hjälper oss att skapa en ljusare och lättare tillvaro, och att bli och leva den högsta visionen/versionen av oss själva. En liten viktig bok om människans väg till harmoni och upplysning. Läs den och Lev den!

  Omdömen:
  ”Så oerhört MYCKET väsentligt Du fått med i ”lillboken”, DEN ÄR HELT SUVERÄN!!  Kram /Agneta”

  ”Kära Louise! Jag har nu läst Ditt senaste alster. Denna koncentration av andliga sanningar, mänskligt beteende, vägar till befrielse och andligt uppvaknande är mästerligt beskrivet i denna lilla bok. Du vittnar med detta om en oändlig förståelse som nog är framsprungen ur djupt lidande och tvingande omständigheter. Dina förmågor är oerhört stora, så stora att Du inte ens själv kanske förstår hela vidden av de kunskapskällor Du innehar. TACK! Kram Hasse”

  Inbunden, 68 sidor, A6-format:  180,- inkl moms. Plus frakt 38,-
  Utgiven av förlaget HDP Heart Dreaming Publishing https://heartdreaming.se/bockerna/
  Beställ direkt från förlaget på order@heartdreaming.se
  Frågor: magnus@heartdreaming.se
  eller beställ från författaren minerva-li@comhem.se
  swish Minerva-Li  0739 822198

 • FÖRSTÅ DINA KÄNSLOR – att läka sig inifrån


  Louise Minerva-Li

  Louise Minerva Li  betonar i denna bok hur viktigt det är att vi tillåter alla våra känslor att finnas och att vi accepterar att vi har dem. Bara den som har kontakt med alla sidor av sig själv, skuggsida som solsida, kan växa och mogna som människa och därmed finna harmoni och balans i tillvaron.
  FÖRSTÅ DINA KÄNSLOR ger en praktisk och kärleksfull vägledning i hur man kan lära sig älska och acceptera sig själv, läka känslomässiga bördor, skapa självförtroende och tillit och finna inre stryka och livsglädje.
  Boken handlar också om hur man skapar ett meningsfullt liv och sanna relationer med andra. Varje kapitel illustreras med en dröm.

  Några rubriker ur innehållsförteckningen:
  – Hur man kommer i kontakt med sina känslor
  – Människans utveckling genom de fyra elementen
  – Våra inre barn
  – Känsla och logik. Manliga och kvinnliga principer.
  – Parförhållanden – Att vara offer – eller att ha makten över sitt liv
  – Projiceringar och dagSdrömmar
  – Att spränga gränser
  – Den sanna viljan – din innersta längtan

  Utdrag ur Förordet i FÖRSTÅ DINA KÄNSLOR
  Vi kan alla vara med om att skapa en bättre värld genom att fördjupa förståelsen för vårt eget varande. Genom inre frid skapar vi fred i det yttre. Den som medvetet väljer att gå den inre utvecklingens väg måste tränga in i det omedvetnas skrymslen och medvetandegöra, uttrycka och försona sig med det som varit undangömt. Med fullt accepterande av både vår skuggsida och vår solsida skapar vi harmoni i oss själva, i våra relationer och i vårt liv. Den som på så sätt är villig att se över sina grundläggande värderingar ger sitt ovärderliga bidrag till global fred.
  Denna bok är menad att vara en vägledning för den enskilda individen till att börja hitta i sitt inre landskap och att se på allt som den hittar där med kärlek och accepterande. …….

  Omfång: 168 sidor, inbunden. (utkommer våren 2019)
  Ursprungligt förlag LivsStrommen (vilande)
  Säljs genom förlaget Heartdreaming Publishing www.heartdreaming.se. Beställ direkt hos order@heartdreaming.se.
  Frågor: magnus@heartdreaming.se

  Beställ här: minerva-li@comhem.se om du vill ha boken signerad av författaren. Postens porto tillkommer 59 kr

 • GENOM DÖDEN


  GENOM DÖDEN av Louise Minerva Li (f.d. Frostegren) är en handbok i konsten att dö, samtidigt som den tar dig med på ditt livs viktigaste resa ut mot vetandets gränser.
  Den visar hur du kan förbereda dig för döden och hur du kan hjälpa en medmänniska att tryggt passera döden. Med sin djupa insikt om livet förmedlar författaren en ny och fascinerande kunskap, där syftet främst är att minska rädslan för döden och ge livsinspiration. Boken hjälper dig att bli vän både med livet och med döden, att se meningen med ditt eget liv och också att hjälpa andra.

  Denna bok vänder sig till alla som vill komma vidare i sin personlig utveckling och självklart till vårdpersonal. Den behandlar många aspekter av döendet och döden och tar även upp de stora livsfrågorna “Varför är vi här?” och “Vart går vi?” I denna bok finner du nyckeln både till livet och till döden, och en hel del tidigare okänd intressant information och kunskap. Även vägledning att förvandla rädsla till kärlek och visdom.

  Några rubriker ur innehållsförteckningen:
  – Sorg
  – Barn och döden
  – Självmord
  – Vad kan vi lära av nära-döden-upplevelser
  – Ut-ur-kroppen-upplevelser
  – Organdonation
  – Transplantation
  – Livstestamente
  – Medvetandenivåer och Chakrasystemet
  – Genom döden medvetet
  – Dödsassistenter – att hjälpa ngn vidare efter döden
  – Konsten att dö
  – Hospice
  – Vidarkliniken

  Omfång: 188 sidor, inbunden
  Här kan du köpa den till lågpris 100:- inkl moms. Postens porto tillkommer 59 kr. Swish 0739822198.
  Beställ på minerva-li@comhem.se
  Meddela om du vill ha boken signerad
  Du kan även köpa den från förlaget Heart Dreaming Publishing, ett drivhus för inre växt. Beställ direkt på order@heartdreaming.se. Frågor: magnus@heartdreaming.se

  Här kan du se författarporträtt om Minerva-Li i Lauras bibliotek:
  http://www.laurapopa.se/louise-minerva-li-om-livet-karleken-doden/

  Här kan du provläsa i boken:
  http://www.provlas.se/genom-doden/

 • BREV FRÅN DRÖMKÄLLAN

  15181614_10154229269643473_5148345483261566867_n

  Louise Minerva-Li

  Drömmar är budbärare till oss människor. Via dem når vi insikter, lärdomar och helande. Sända från vår egen Drömkälla manar de oss att vakna upp till högre medvetande om oss själva, våra relationer och det liv vi lever.

   

  I Brev från Drömkällan finns 74 nyhetsbrev samlade med otaliga drömtolkningar, och exempel på drömhelande och drömterapi. Alla utgivna under  2007 – 2016 av drömexperten Louise Minerva-Li. Det omfångsrika indexet över drömsymboler gör att du kan använda boken som drömlexikon. Det näst sista brevet har rubriken ”Medberoende och Medkänsla”. Louise har introducerat begreppet dagSdrömmar, händelser under dagen som kan läsas som drömmar, något hon belyser ur många vinklar i drömbreven. Sammantaget är Brev från Drömkällan en unik och mångfacetterad samling drömtolkningar – en gedigen volym på 260 sidor.

  Louise Minerva-Li, fil. kand., drömterapeut och författare, är känd hos en bred publik genom sina böcker och många framträdanden i massmedia. Under många år har hon studerat drömkunskap och alternativa behandlingsformer både i Sverige och utomlands. Hon är en av Sveriges främsta drömkännare, som genom sin förmåga att förena psykologi och esoterisk kunskap är unik inom sitt område. Louise Minerva-Li har också skapat den första heltäckande utbildningen i drömterapi, samt grundat Drömcentrum.

  Här kan du köpa den till lågpris för 200,- Postens porto 59,- tillkommer. Meddela om du vill ha din bok signerad. minerva-li@comhem.se

  Boken är utgiven av det nya förlaget HEART DREAMING PUBLISHING – Ett drivhus för inre växt. Här kan du också köpa boken: order@heartdreaming.se och se även HDPs övriga utbud heartdreaming.se/butiken/    

  
  NY BOKGamla Själar
  Utkommer i juni 2019. Info kommer här ..
 • Drömsagor – finn skatten i ditt inre


  Drömsagor – finn skatten i ditt inre av Lena Westrin

  När vi föds är vi som små skattkistor – gnistrande vackra och fulla av värdefulla möjligheter. Men vartefter som åren går göms vår inre skatt allt mer under mantror om hur jag är, vad jag är och vem jag är. Många är vi som längar efter att hitta tillbaka till vår skatt och oss själva. Och den längtan, att hitta den jag faktiskt är, bakom alla rädslor och regler, ja den finns hos människor överallt på jorden. Det fina i kråksången är att vi själva kan börja råda bot på denna längtan! Med hjälp av våra drömmar som fungerar som en inre kompass, kan vi se vart vi är på väg, hur vi egentligen mår och vilken väg som är rätt att ta. Och likheten mellan drömmar och sagor är många. Symbolbudskapen är desamma och de kan därför tolkas på samma sätt. Boken är därför skriven i sagoform, för dig som likt mig ännu älskar att läsa sagor! Med värme, klokhet och humor förmedlas sagornas budskap, att tolkas fritt. Efter varje saga finns också min egen tolkning. De underbara bilderna förgyller boken och kittlar din barna-fantasi. Kanske finner just du, i sagornas ord och bilder, ett budskap som ger dig ännu en pusselbit av dig själv. Något som kan hjälpa dig ta ett glädjeskutt framåt på livets stig. Så välkommen in i sagans, drömmens och din egen värld!

  Försäljning genom Lena Westrins hemsida www.acceptans.se

 • DRÖMLEXIKON


  Det finns många drömlexikon på marknaden. En del är bra. De flesta är riktigt dåliga och duger på sin höjd som underhållning på ett party. Kom ihåg att det bara är du som vet vad din dröm egentligen betyder! Alla människor har unika drömsymboler, och det finns inte ett enda drömlexikon som kan ersätta det jobb som du kan göra genom drömterapi eller genom en drömgrupp med andra.
  Om du ändå känner att du gärna vill ha en uppslagsbok i de fall när du kör fast i en tolkning, skulle vi rekommendera dig Drömlexikon av Tony Crisp.

 • The Nature of Personal Reality


  The Nature of Personal Reality av Jane Roberts. Behandlar Dagsdrömmar och ger en karta att förstå verkligheten och psyket.

 • A Seth book


  Dreams and Projections of Consciousness av Jane Roberts Behandlar olika medvetandenivåer och visar på Drömmars kraft och möjligheter.

 • Drömmästaren


  Drömmästaren : i hjärtat av Asien lär sig en rysk psykiater att läka själsliga sår (Originaltitel: The Master of Lucid Dreams)
  Författaren, Olga Kharitidi, som är psykiater reste till Samarkand för att hos en representant för ett hemligt brödraskap, de lucida drömmarnas mästare, lära sig om inre healing och läkande av känslomässiga sår. Hon berättar här om sina upplevelser och erfarenheter. Beskriver översiktligt och bra hur drömterapi fungerar!

 • Gamla men mycket bra böcker av Robert Moss

  IMG_1077
  Robert Moss: Conscious dreaming och Dreamgates


Genom att prenumerera på vårt nyhetsbrev, kan du löpande (8 ggr/år) få texter och aktuell inspiration av Louise Minerva Li!