Drömterapeuter

Den här sidan innehåller information om de terapeuter som är utbildade av Louise Minerva-Li (fd Frostegren) och som är aktiva idag. Du är mycket välkommen att kontakta dem för beställning av tid eller mer information om föredrag som arrangeras på din hemort! För att du lättare ska hitta någon som bor i din närhet, presenteras listan nedan i postnummerordning.

Missa inte heller att titta i vårt kalendaruim, där terapeuterna nedan presenterar de kurser, föredrag och drömgrupper som är aktuella för tillfället.

De terapeuter som har markeringen (DT) efter sitt namn är Diplomerade Drömterapeuter vilket innebär att terapeuten har fullgjort sin utbildning samt tillhörande examensuppgifter.


Louise Minerva-Li (DT) minervadrom@icloud.com

Stockholm
Telefon: 0739-822198

Drömcentrums skapare.
Ordförande och pressansvarig.

Minerva-Li, fil kand, drömterapeut och författare, har under många år studerat alternativa behandlingsformer, livskunskap och drömkunskap både i Sverige och utomlands. 1992 startade hon den första heltäckande utbildningen i DrömTerapi i Sverige. Hon har även grundat DrömCentrum – ett samlande forum för drömintresserade i hela Skandinavien.
Erbjuder Drömterapi och regressioner till andra existenser. Kurser i Drömtolkning och Drömarbete, DrömHealing, Magisk Drömdag, Esoterisk Livskunskap, Reinkarnationsterapi, Transformation(skugg+sol-arbete), Möte med döden, Rita-måla-skriva. Seminarier och föredrag på förfrågan.

  Carina Odd carinaodd@gmail.com
Killeberg, Skåne. Telefon 0702700499

Carina Odd Drömcoach: Carina utbildade sig till drömcirkelledare 2019 via drömskolan och har sedan dess faciliterat kurser och privata sessioner i drömcoachning.  Hon har upplevelser av lucid dreams (klardrömmar), out of body experience, false awakenings, vibrational state och starka återkommande drömmar, som hjälper henne med riktning och beslut i livet, en egen inre kompass, som ger hennes liv extra spänning och mening.
Hon tar emot enskilda klienter, arbetar med grupper och anordnar kurser i drömförståelse.

”Jag är otroligt tacksam att fått ha Louise Minerva-Li som min mentor det senaste året. Hennes böcker, kunskap och klokhet är fantastiskt att få ta del av, samt hennes kärlek och empati i drömarbete-processen”

.

Karin Levelius e-mail

Anders Reimers väg 9
117 50 Stockholm
Telefon: 08-668 98 48 / 070-24 82 606

Karin gör behandlingar i Akupressur, Aromaterapi och Healing samt kombinationer av dessa behandlingsformer. Som komplement till Akupressurbehandlingarna säljer jag även högkvalitativa kosttillskott enl Traditionell Kinesisk Medicin.

Jag har gått drömterapiutbildningen för Louise Minerva-Li år 1999/2000 samt 2008/2009. Jag tar emot enskilda klienter i drömterapi.
.

jag balkong

 Liselotte Lundqvist (DT)  e-mail

Kyrkbytorget Göteborg
Telefon 0704-679924

Liselotte blev klar med sin drömterapiutbildning och diplomerad 2002. Hon arbetar med personlig utveckling och terapi. Hon använder drömmens symboler som bas i sitt arbete.
Hon tar emot klienter för drömterapi, regressions- och tidigare liv terapi.

Hennes kurser i personlig utveckling innehåller: Toltekisk  Livsvisdom, Drömtolkning, Meditation, Målning m.m.
.

Birgitta Holmqvist (DT)
Nynäshamn

Psykolog. Utbildad drömterapeut 1995 enligt Minervametoden. Har arbetat både med individualterapi och drömgrupper samt hållit föreläsningar om drömkunskap. Pensionerad.
.

Lena Westrin e-mail


181 41 Lidingö
Telefon: 073-976 2663

Hemsida: www.acceptans.se

Lena blev klar med sin drömterapiutbildning hos Louise Minerva-Li 2009, och tar  emot klienter i drömterapi. Hon arbetar också med healing.
Författare till boken Drömsagor efter inspiration från drömterapiutbildningen.

…och när vi aktivt strävar efter balans, varje dag, varje stund, och aktivt accepterar livet, oss själva och andra, infinner sig harmonin…
.

Karin Bengtsson (DT) e-mail


Almby Södermanland
Telefon: 0155-70018
0740-935763

Hemsida: www.karinbengtsson.se

Karin gick klart drömterapiutbildningen år 2000 och fick sitt diplom 2002.

Hon har också en grundläggande psykoterapiutbildning som bygger på den psykodynamiska förklaringsmodellen.
Hon har vidareutbildat sig inom N.P.F (neuropsykiatri) samt borderline (emotionellt instabil personlighet).

”Att arbeta med drömmar i terapi är det mest effektiva sättet att läka sig själv inifrån anser jag. När jag accepterar mig själv som människa utan att döma, får jag ett rikare liv. Vi har alla kunskapen om oss själva inom oss.”
.

Agneta Oreheim Orlå e-mail

Rosensköldsgatan 7
412 58 Göteborg
Telefon: 031-96 90 30

Hemsida: www.agnetaoreheim.se

Agneta har gått steg 1 i utbildning i Drömterapi 2008-2009. Hon leder idag drömgrupper, drömseminarier och ger också föreläsningar t ex ”Att gå drömmandets väg”. Hon brinner för att sprida information om den fascinerande drömkunskapen, och vill visa på dess olika användningsområden.

I föreläsningen ”Drömarbete – Fredsarbete” t ex riktar hon sig bla till skolorna i syfte att förmedla drömkunskap som ett effektivt verktyg i förebyggande ”anti-mobbing”-arbete, ett fredsarbete med ansvarstagande både på en yttre och en inre nivå.

Hon är också ansvarig för ”Drömcentrum – Göteborg”. Agneta är socionom, kursledare, och vägledare i personlig utveckling, stresscoach och dessutom verksam som astrolog sedan 25 år tillbaks.
.

Yvonne Nilsson Blicker (DT) e-mail

Telefon: 0736-328 790
Sjöbogatan 34
506 41 Borås

Hemsida: www.yvonnesfriskvard.com

Yvonne är dipl. reikimaster och har healingkurser. Är dipl Friskvårdsterapeut och cert.massör (Göteborgs gymnastiska institut) och dipl hypnoterapeut och har arbetat som hypnoterapeut sedan 2003. Är dipl bergsmeditationsledare utbildad av Terry Evans och har haft bergsmeditationsgrupper i flera år.

Började hos Minerva 2010 och är nu diplomerad drömterapeut.

Förutom att arbeta enskilt med hypnoterapi klienter så arbetar Yvonne med bergsmeditationsgrupper och drömgrupper, och håller dröm kurser. Genom att blanda hypnoterapi och drömterapi så ger det mycket bra resultat till att förstå sig själv bättre och att läka gamla sår och trauman. Drömmar är en unik gåva till varje människa.

Yvonne har målat Vedic Art sedan 2006. År 2016 utbildade hon sig till Vedic Art lärare hos Nina Jaccuci. Yvonne håller nu Vedic Art kurser för att andra ska kunna uttrycka sin kreativitet. Inga förkunskaper behövs. Alla kan skapa utifrån sina egna förutsättningar.
Yvonne tar emot både enskilda klienter och har grupper.
Hon håller sina kurser i Sexdrega utanför Borås och även i Borås. Hon  kommer gärna även till din ort om du har en grupp.
.

Anne Swahn (DT) email  anne_swahn@hotmail.com

Myrisbodavägen 45
574 98 Nye
Telefon: 0383–804 59 / 073–81 97 284

Anne Swahn är utbildad psykoterapeut, med en existentiell grund som bygger på ett samarbete mellan psykodynamiskt och kognitivt perspektiv. Honarbetar med konstnärliga uttrycksformer som rörelse, röst, bild och berättelse, med drömmandet i olika former som utgångspunkt. Hennes arbete har kommit att fokuseras kring affekt – och anknytningsproblematik, med relationen mor och barn i centrum, symptom med stress, utbrändhet och psykosomatik.

”Jag är inspirerad av ett mångkulturellt förhållningssätt till drömmandet, främst Senoifolkets sätt att stödja sina barn att i drömmen möta sin rädsla, för att utvecklas till individer med en stark självkänsla och mod att anta livets utmaningar.”

I hjärtat av Småland driver hon sedan 1991 tillsammans med sin man Swahns Krukmakeri i Nye.
.

Eva Rosén

Eksundsvägen 3
605 97 Norrköping

Enskild terapi och kurser. Har utarbetat en egen metod för mandalamålning som hon håller kurser om. Där använder hon mandalan som ett redskap till djupare självinsikt. Pensionerad.
.

Kerstin Cedell e-mail

Friskhuset
Första Parkgatan 9
824 43 HUDIKSVALL
Telefon: 070–294 71 51 / 0650–105 71

Hemsida: www.kerstincedell.se

Kerstin Cedell gick drömterapiutbildningen för Louise Minerva-Li 2008-2009. Hon har arbetat med personlig utveckling sedan 1990-talet. Kerstin har samtal, vägledning och behandlingar (varsam beröring) med fokus på avslappning, självkännedom, transformation och stärkt självkänsla.

Kerstin leder meditation och håller kurser och föredrag inom personlig utveckling och livskunskap. Hon har en språklärarutbildning och fil. kand. i botten, samt många års erfarenhet som pedagog (adjunkt i språk sedan 1982). Hon är också utbildad inom bland annat Body Harmony, BodySense och RealEase, astrologi och tarot. Kommunikation (även kroppsspråket!) och symbolseende går som en röd tråd genom hennes verksamhet, som också omfattar färgterapi med ljusbehandlingar som senaste tillskott.
Kerstin har mottagning på Friskhuset i Hudiksvall.

.

Magnus PampMagnus Pamp (DT)  e-mail
Storvik och Västerås
Telefon 070-420 44 44
Hemsida www.dromtolkning.nu och www.heartdreaming.se

Magnus är copywriter/skribent, storyteller och utbildare inom personlig utveckling. Han håller kurser och föredrag om drömtolkning, drömkunskap, skrivande och berättande. Tillsammans med sin partner Kia håller han även utbildning och workshops i Intuition, Intuitiv Tarot och Transformation Game (ett verktyg för personlig utveckling). De erbjuder också Storytelling- och trummeditationer.

Magnus började utbildning hos Minerva-Li 2010 och är nu diplomerad drömterapeut. Han tar emot enskilda klienter i drömterapi och har drömgrupper.

Magnus driver också bokförlaget Heart Dreaming Publishing, ett förlag vars syfte är att vara ett drivhus för inre växt. Där ger han bl.a ut Minerva-Li’s böcker.
Se böckerna  under fliken ”Tips på böcker” och på www.heartdreaming.se  Beställ gärna direkt på order@heartdreaming.se   

.

Marjette Holmvall

Majvägen 1 C
973 31 Luleå

Marjette var mentalskötare i grunden och har jobbat inom psykiatri och rehabilitering av psykiskt sjuka i ca 12 år. Därefter vidareutbildad till hypnoterapeut och NLP-practitioner.

Under 2002 deltog hon i Utbildning i Drömterapi och jobbar nu inom det egna företaget LEAH där hon håller föreläsningar, kurser och privata dröm- och hypnoterapibehandlingar.
.

bild mariaMaria Lydiasdotter

Gärdesvägen 2 Stenungsund
Telefon 070-3149330
polamaria_@hotmail.com

Maria gick utbildning i drömterapi år 2010-2013. Hon tar emot för privat drömtolkning. Hon är utbildad naturterapeut och polaritetsterapeut.


Avgångsklass (2009) utbildad i DrömTerapi av Louise Minerva-Li
Två deltagare saknas på bilden
(se fler bilder under fliken Utbildning)